Víz világnapja

Víz világnapja 2024

„30 éves az AQUA”

Az Víz Világnapjának idei év mottója: Víz a békéért. A víz nem csak egy kihasználandó erőforrás: mindenkinek joga van hozzá. A víz békét teremthet, de ha kevés, szennyezett vagy nem fér hozzá mindenki egyenlően, feszültségekhez vezethet. Az éghajlatváltozás és a népesség növekedésének hatásai is egyre jobban érezhetőek, ezért sürgősen szükség van az összefogásra legértékesebb erőforrásunk védelme és megőrzése érdekében.

Az egészségügy, az emberek jóléte, az élelmiszeripar, az energetikai rendszerek, a gazdasági tevékenységek, valamint a környezet megóvása csak egy jól működő és méltányosan irányított vízforgalmon alapulhat.

Az AQUA Szolgáltató Kft.-nél 30 éve folyamatosan arra törekszünk, hogy megvédjük szolgáltatási területünk vízbázisait és mindenki számára elérhetővé tegyük a tiszta, egészséges ivóvizet. Ahogy a víz területén együttműködünk, a pozitív hullámok összeadódnak és a keltett hullámok tovább gyűrűznek.

Vegyél részt kreatív pályázatunkon és rajzold meg, fotózd le vagy fogalmazd meg, hogyan tudunk mindannyian összefogni a vízért! Mit tehetünk azért, hogy előrelépés történjen egy élhetőbb társadalom felé?

Pályázati kiírás

Víz világnapja 2023

“Változtass most! Minden csepp számít!”

2023-ban is meghirdetjük éves kreatív pályázatunkat a Víz Világnapja alkalmából a szolgáltatási területünkön működő oktatási intézmények tanulói és óvodásai számára. Ahogy a korábbi években, úgy idén is 3 kategóriában (rajz, fotó, valamint vers- és prózaírás) lehet nevezni.

Az idei év jelmondata: „Változtass most! Minden csepp számít!”

Földünk lakosságának 25%-a küzd vízhiánnyal nap mint nap. Minden cselekedetünk – még a legapróbb is – egy lépéssel közelebb visz a megoldáshoz: hogy megóvjuk vizeinket.

Hogyan legyünk mi a változás és tegyük jobbá a világot?

Olyan alkotásokat várunk, amik bemutatják, hogyan változtathatunk vízhasználati szokásainkon és hogyan takarékoskodhatunk jobban a vízzel.

A pályázatok beérkezési határideje: 2023.03.17.

A pályamunkákat (fotók és vers, próza) a következő e-mail címre várjuk: vizvilagnapja@aquakft.hu

A rajzokat postai úton küldhetik el a következő címre: AQUA Szolgáltató Kft. 9200 Mosonmagyaróvár, Timföldgyári u. 4.

Formai követelmények:

  • A pályázók a rajzpályázatra tetszőleges technikával készíthetik el alkotásaikat A3-as vagy A4-es méretű lapra.
  • A fotópályázatra minimum 1600×1200 pixel felbontású, maximum 1 MB fájlméret és JPEG/JPG típusú képekkel lehet nevezni.
  • A vers- és prózaíró pályázatra maximum 1500 szó terjedelmű, 11-es betűméretű, Arial betűtípusú dokumentumokat várunk.

Sok szeretettel várjuk az alkotásokat!

Pályázati kiírás

Víz világnapja 2022

„Felszín alatti vizek”

Az AQUA Szolgáltató Kft. – mint minden évben – idén is meghirdeti a KEHOP 2.1.7-19-2019-00022 „A Víziközmű szolgáltatással kapcsolatos szemléletformálás” elnevezésű pályázat keretein belül, a Víz Világnapja alkalmából megrendezésre kerülő rajz-, fotó-, valamint vers- és prózaíró pályázatát a szolgáltatási területünkön működő oktatási intézmények tanulói és óvodások számára.

A Víz Világnapja idei jelmondata: „Felszín alatti vizek”

Az alkotásokat 2022. március 18-ig várjuk (a leadási határidő a vírushelyzet alakulásától függően változhat). Ha bármilyen kérdésük van a pályázattal kapcsolatban keressenek minket bizalommal a 06 30 641 6494-es vagy a 06 96 577 465-ös telefonszámon, vagy e-mailben a vizvilagnapja@aquakft.hu e-mail címen.

Víz világnapja 2021

„A víz érték! Becsüld meg!”

2021-ben is meghirdeti az AQUA Szolgáltató Kft. Víz Világnapi rajz-, fotó- és vers- és prózaíró pályázatát a szolgáltatási területen működő óvodák és iskolák számára, melynek idei évi jelmondata „A víz érték! Becsüld meg!”.

A pályamunkák leadásának határideje a Kormány által meghozott veszélyhelyzeti intézkedések miatt 2021.03.31. helyett 2021.04.30-ra módosult.

Az alkotásokat 2021. május 15-ig elbíráljuk és ezt követően mindenkit értesíteni fogunk a pályamunkák kiállításáról, a nyertesek névsoráról, valamint a díjak átadásának módjáról.

Kérjük minden pályázathoz küldjék el a kitöltött szülői hozzájáruló nyilatkozatot, valamint elérhetőséget, ami a későbbiekben megkönnyíti a kapcsolatfelvételt.

Ha bármilyen kérdésük van a pályázattal kapcsolatban keressenek minket bizalommal a 06 30 641 6494-es telefonszámon, vagy e-mailben a vizvilagnapja@aquakft.hu e-mail címen.

Víz világnapja 2020

„Víz és klímaváltozás”

Március 22. a Víz Világnapja. Az 1993-tól a világ számos országában megtartott jeles nap idei jelmondata: „Víz és klímaváltozás”.

Az AQUA Szolgáltató Kft. ez évben is meghirdeti több korcsoport számára rajz- és fotó pályázatát, valamint versek és prózai alkotások is helyet kapnak a pályázati felhívásban. A pályamunkák beérkezésének határideje: 2020. március 13.

Az AQUA Kft. telephelyei az idei évben is megnyitják kapuikat március 16-20. között a szolgáltatási területhez tartozó óvodák és iskolák számára. Március 10-ig történő jelentkezés esetén autóbuszról és szakmai programról a szolgáltató cég gondoskodik.

Víz világnapja 2019

„Vizet mindenkinek”

Az 1993-tól a világ számos országában megtartott jeles nap idei jelmondata: „Vizet mindenkinek”.

Az AQUA Szolgáltató Kft. ez évben is meghirdeti több korcsoport számára rajz- és fotó pályázatát, valamint az idei évben először versek és prózai alkotások is helyet kapnak a pályázati felhívásban. A pályamunkák beérkezésének határideje: 2019. március 14.

Az AQUA Kft. telephelyei az idei évben is megnyitják kapuikat március 25-29. között a szolgáltatási területhez tartozó óvodák és iskolák számára. Március 13-ig történő jelentkezés esetén autóbuszról és szakmai programról a szolgáltató cég gondoskodik.

A nyitott kapuk hete az idén kiegészül két nappal, amikor a lakosság bármely tagja részt vehet a programon /a telephelyekre történő kijutás egyénileg történik/.

Ezen felül március 20-án szakmai előadások lesznek megtekinthetőek a Flesch Károly Kulturális Központban.

Mindenkit szeretettel várunk!

Víz világnapja 2017

„Szennyvizek? Tiszta Vizet!”

A Víz világnapja alkalmából hirdette meg az Aqua Szolgáltató Kft immár hagyományos rajz- és fotópályázatát az óvodásoknak és iskolásoknak. Az elkészült műveket március 20-ig várjuk.

A pályázati leírásokat itt tekintheti meg: